Kun pikku K nimen sai

Eilen meillä vieraili pappi ja poika sai nimen. Selvennykseksi sanottakoon, että kyse ei siis ollut kasteesta. Itse olen ortodoksi ja pojasta tulee myös. Perinteen mukaan lapsi saa nimen kahdeksantena päivänä ja kaste toimitetaan sitten normaalisti kahden kuukauden sisällä. Pieni koruton tilaisuus siis mutta mielestäni mukava perinne. Nimi on kuitenkin ollut valmiina jo pitkään ja nyt se on sitten ihan virallistakin.
IMG_3723.JPG
IMG_3725.JPG
Pia / Mansikkapaikasta Vasemmalle - -

11 kommenttia “Kun pikku K nimen sai

  1. Onnea poitsulle nimestä:) Olipa pikkumiehellä ihana tukka :)<br />Mummuni oli ortodoksi, mutta jostain syystä kukaan lapsista ei. Olen ollut pienempänä paljon mummuni kanssa tsasounassa erilaisissa tilaisuuksissa ja mielestäni heillä on paljon "kivoja" pikkujuttuja, kuten tämä 8 päivän ikäisenä nimen anto.

  2. Onnea Koolle. Ihana tähtiasu ja peitto, upea tuuhea tukkakin.<br />Meidän lapset on myös ortodokseja meikän mukaan, mutta meillä ei ollut tuota 8 päivän rituaalia.

  3. Onnea pikku miehelle nimestä! 🙂 Meidän kummipoika on kans ortodoksi, mut me saatiin kyllä jännittää nimeä sinne ristiäisiin saakka 🙂

  4. Onnea K:lle nimestä. Ihana pieni sängyssään:)mun ihana pieni täyttää huomenna 6 kk ja kaiholla jo muistelen niitä ensimmäisiä päiviä kotona.

  5. S: Kiitos<br />Piiju: :)<br />Outi-Hyypiön elämää: Päivän tähdellä piti tottakai olla asianmukainen varustus. Aika harva ortodoksi taitaa tuota perinnettä ylläpitää. Mielestäni siitä ei kauheana puhuta eikä sitä seurakunnastakaan varsinaisesti ehdoteta/tarjota.<br />Anu: Niinhän se yleensä menee. Monista on varmasti mukavampi pitää nimenanto kastajaisten yhteydessä. <br />Piiku: Aika varmasti kuluu kuin siivillä lapsen kanssa..<br />Anonyymi: Se jääköön salaisuudeksi ;)<br />Satu: Kiitos

  6. Anonyymi: Valitan -mutta vähän sama homma kun noiden kuvien kanssa -haluan suojella poikani yksityisyyttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *