Pyykkipäivä

Enpä voi sanoa, että meillä olisi erillisiä pyykkipäiviä. Lapsiperheessä tuntuu nimittäin aina olevan pyykkipäivä. Kotona ollessa pyykkikone tuntuu laulavan aamusta asti. Päiväkotiin meno kasvatti pyykkimääriä myös huomattavasti -miltei päivittäin odottelee minua lokerossa pussillinen pyykättävää. Tämä on pistänyt myös vaatehankinnat uusiksi -vaatetta tarvitaankin paljon enemmän kuin ensin ajattelin. Tätä kotia suunnitellessamme poistin kylppäristä pesutornin ja lisäsin tilalle laskutasoa. Totesin, että me emme kuivuria tarvitse -suurinta osaa vaatteista kun ei kuitenkaan kannattaisi kuivausrummussa kuivata. Nyt perheellisenä päätös ehkä hieman kaduttaa..Toisaalta vauvan kanssa laskutasokin oli aivan ehdoton. Noh..ehkä meillä vielä joskus on se kodinhoitohuone.
IMG_3788.JPG
Pesuaineiden suhteen meillä ollaan melkoisia sekakäyttäjiä. Aiemmin käytin ainoastaan pesupähkinöitä – ekologinen ja tuoksuton ratkaisu. Tykkäsin kovasti mutta jotenkin olen taas ajan saatossa alkanut lipsumaan perusomojen sun muiden maailmaan. Ensin käytin niitä vain valkopyykkiin ja nyt sitten kaupan pesuaineet ovat vallanneet enemmän alaa. Viime viikoina olen yrittänyt pestä taas mahdollisimman paljon pähkinöillä. Pähkinät ovat muuten myös ihan superedullisia! Yksi rasia tuntuu kestävän loputtomiin. Pesupähkinöitä saa nykyään melko kiitettävästi monesta paikkaa. Myös esim. mansikkalan yhteistyökumppani Myllymuksut (mainoslinkki) myy pähkinöitä. Lainasin heiltä seuraavanlaiset ohjeet:
IMG_3785.JPG
Luomulaatuiset Intialaiset pesupähkinät pesevät pyykkisi ekologisella tavalla puhtaaksi ja pehmeiksi. Pähkinöillä voit pestä useissa lämpötiloissa ja ne sopivat kaikenlaiseen pyykkiin. Kovan veden alueella tai erittäin likaiseen pyykkiin lisää pähkinöiden annostusta. Pesuteho perustuu pähkinöiden sapoiiniin, joka liukenee parhaiten noin 60c° lämpötilassa. Alhaisimmissa lämpötiloissa suosittelemme pesupähkinöistä keitettyä liuosta. Pesupähkinäliuosta voit käyttää pyykinpesuun, tiskikoneeseen, yleispesuaineena yms. Annostus 2-3 rkl / koneellinen. Säilytä pähkinät kuivassa ja kompostoi käytetyt kuoret!

Pesupähkinöiden käyttöohje:
Laita 3-5 kuorenpuolikasta kangaspussiin tai vastaavaan, sulje pussi huolellisesti ja laita koneeseen pyykin joukkoon. Pesupähköillä voit pestä keskimäärin kaksi koneellista peräjälkeen.



Milläs teillä pestään pyykit?
Pia / Mansikkapaikasta Vasemmalle - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *