Kuinka opettaa vauva vaunuihin?

Aina sitä hoetaan miten vauvat nukkuvat hyvin vaunuissa ja varsinkin ulkona. Äidit nakkaavat muksun vaunuihin ja unta riittää tuntitolkulla. Sama juttu autoillessa. Vaan eipä se aina mene niin. Minulla kumpikaan lapsista ei ole ollut tätä sorttia. Autoilu on ollut vauvana kamalaa molemmista ja vaunuilukaan ei suju. K nukahti huonosti vaunuihin ja nukkui vain lyhyitä aikoja ulkona. Oli helpompi nukuttaa hänet omaan sänkyynsä -siellä sitä unta saattoi riittä useampi tunti. H taas on vielä tempperamenttisempi tapaus. Aivan vauvana vaunut kelpasivat jotenkuten mutta nyt niihin laitto aiheuttaa jo välillä hysteeriseksi käyvää itkua. Paljon meillä onkin kuljettu Manducalla ja liinalla mutta en koe sitä ratkaisuksi kaikkeen -välillä pitäisi vaunuillakin liikkeelle päästä.

 

 

Olenkin googletellut muiden kokemuksia huonosti vaunuissa viihtyvistä vauvoista ja koittanut etsiä ratkaisua. Hirveästi apuja en ole löytänyt. Ollaan kokeiltu viltin avulla nostaa vähän päätyä. On yritetty tuttia (siinä myös yksi inhokki), syöttää hyvin ennen lenkkiä, ajoittaa eri aikoihin, vähennetty vaatetusta, lisätty vaatetusta. Mutta kun neitiä ärsyttää niin häntä ärsyttää. Välillä olen kärrännyt huutavaa lasta kun esikoinen on ollut pakko hakea eskarista. Välillä on kannettu huutavaa vauvaa yhdellä kädellä ja toisella työnnetty vaunuja. Lopulta olen todennut, että mikään vippaskonsti ei auta. Niinpä nyt olen yrittänyt vain totuttaa. Käydään pieniä lenkkejä ihan lähimaastossa -kun raivo iskee päästään nopeaan kotiin (se viisikin minuttiia paniikissa itkevän vauvan kanssa on paljon). Välillä köllitään vaunuissa ihan sisällä ja nykyään monesti myös parvekkeella. Jos homma ei onnistu voi sitten siirtyä sisälle nukuttamaan. Välillä homma onnistuukin pikku kitinöillä -välillä ei. Rohkenisin sanoa kuitenkin, että suunta on vähän parempaan.

 

 

Uskon kyllä, että tilanne helpottuu iän myötä -varsinkin kun päästään ratasosaan istumaan ja katselemaan ympäristöä. Rattaat meillä olivatkin kovassa käytössä K:n kanssa pitkään.  Hyviä vinkkejä ja kokemuksia otan kyllä silti mielellään vastaan -tahto kunnon vaunulenkeille kun olisi suuri!

 

 

Kuvissa muuten seikkailee meidän uudet kakkosvaunut. Yhteistyössä Jollyroomin kanssa saimme nämä Petite Cherien vaaleanharmaat rattaat. Nämä ovat sellaiset todella tukevaa tekoa olevat rattaat joilla varmasti on hyvä rämpiä loskassakin menemään. Kantokopan avulla näistä saa vaunut ja ilokseni koppa oli tosi reilun kokoinen -ratasosaan ei tarvitse ainakaan tilanpuutteen takia siirtyä ennen aikojaan. Käännettävä työntöaisa saa myös kiitokset minulta. Ja tietenkin nuo konjakin väriset yksityiskohdat -ehdottomasti minun juttu. Vaunut ovat nyt näköjään hyvässä tarjouksessa ja löytyvät täältä.

 

 

H sai myös Petite Cherien ihanan lämpöpussin ja minä samalla kuosilla varustetun käsienlämmittimen joka kiinnitetään aisaan -kuinka kätevää!  Kyseinen pussi on minilämpöpussi ja passeli näin pienemmälle vauvalle vaunuihin. Vaikka pussi onkin tarkoitettu rattaisiin niin sopi se myös loistavasti turvakaukaloon -siinä käytössä se onkin varsin kätevä.

 

 

Pussin ja käsienlämmittimen löydät täältä ja täältä.

 

Yhteistyössä Jollyroomin kanssa

Pia / Mansikkapaikasta Vasemmalle - -