Tänään olen ollut vapaalla ja leikkinyt supermammaa. On siivottu, ulkoiltu, luettu tenttiin ja leivottu! Mukava puuhastella on kun on taas energiaa vaikka muille jakaa. Ja  onhan se ihanaa kun talossa on pitkästä aikaa tuoretta leipää!


IMG_1637.JPG

Sämpylät Anttiksen tapaan
1 l vettä 
3 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 rkl siirappia
2 pss kuivahiivaa
vehnäjauhoja
sämpyläjauhoja
kaurahiutaleita
juustoraastetta
öljyä

Lisää suola, sokeri ja siirappi kädenlämpöiseen veteen. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Lisää jauho/hiivaseos veteen. Lisää jauhoja (suhteet maun mukaan) taikinaan niin kauan, että taikina on kiinteähköä. Lisää halutessa taikinaan juustoraastetta/porkkanasosetta ym. Lisää loraus öljyä. Anna taikinan kohota. Painele kohonneesta taikinasta ilmat pois ja leivo sämpylöiksi. Anna kohota pellillä hetki. Paista n. 225 n. 10 min.

IMG_1640.JPG