Mitäs K:lle kuuluu?


K on nyt 5kk ikäinen. Aika menee niin nopeaan! Kokoajan opitaan uutta ja poika on päivä päivältä isomman pojan oloinen. K on nykyään melkoinen ilopilleri -nauraa käkättää minkä jaksaa. Välillä varsinkin väsyneenä saattaa naureskella yksinään vaikka vain seinää tuijottaen. Tarve liikkua on hirmuinen. Massullaan alkaa armoton vispaaminen ja eteenpäin yritys. Sopivalla alustalla jalatkin saadan pepun alle mutta poski laahaa maata samalla kun K yrittää saada jaloilla vauhtia. Saa nähdä milloin poika hoksaa liikkeellepääsyn salat. Sen jälkeen äiti on takuuvarmasti täystyöllistetty -sen verran eläväinen tämä kaveri on!


IMG_6598.JPG


K:n neuvolassakin hämmennystä herättänyt pituuskasvu on nyt talttunut. Viimeisen kuukauden aikana pituttaa ei ollut äidin yllätykseksi tullut yhtään! K on nyt siis 70cm pitkä eli melko pitkänhuiskea siltikin. Kaukalo ja vaunukoppa alkavat kohta käydä pieneksi. Kuumeisesti olenkin selannut testituloksia ja keskustelupalstoja ja yrittänyt löytää hyvän (ja siis ennenkaikkea turvallisen) turvaistuimen. Vinkkejä saa antaa!


IMG_6499.JPG


K on syönyt soseita jo reilun kuukauden. Viikon päivät on maisteltu puuroakin. K hoksasi heti mistä on kyse eikä ole turhan kranttu ruuan suhteen. Äiti raukka ei ehdi lappaa ruokaa sitä tahtia suuhun kuin poika haluaisi. Hyvä, että toistaiseksi vielä näin. Ranttuilla ehtii vanhempanakin.


IMG_6373.JPG


Pieniä murheitakin on mahtunut viime viikkoihin. Taannoin pyörähdettiin lastenlääkärin juttusilla K:n ihottuman takia. Posket ovat punoittaneet jo pienestä pitäen mutta veriseksi ja kutiavaksi muuttunut iho sai äidin säikähtämään. Atooppista ihottumaahan se vain on ja kortisonivoidetta tulee jatkossa meidän perheessä kulumaan runsain mitoin. Myös pientä yliherkkyyttä joillekkin ruoka-aineille on huomattu. Taisi käydä niinkuin pelkäsinkin ja poika on allerginen tapaus kuten minäkin. Kutiava iho on aiheuttanut myös melko levottomia öitä ja äiti kärsii pienoisesta univajeesta tällä hetkellä.

IMG_6405.JPG


Rytmi K:lla on edelleen hieman hassu -yöunia nukutaan kuudesta kuuteen. Kellojensiirron myötä tämä tarkottaisi viidestä viiteen. Neuvolan ohjeistuksen mukaan yritetäänkin rytmiä hieman muokata.


muok.jpg

Muutoin arki sujuu melko leppoisaan tahtiin. K on ainakin omasta mielestäni suhteellisen helppo tapaus. Sellainen pieni iloinen höpöttäjä -äidin oma muru.