Joskus taannoin mainitsin täälläkin turvaistuimen hankinnasta. Silloin minua pyydettiin kertomaan mihin istuimeen lopulta päädymme. Tähän asti K on matkustanut kaukalossa mutta nyt viimein oli pakko vaihtaa istuimeen. K alkaa olla jo niin pitkä, että pää tulee ihan kohta kaukalosta yli. Toppavaatteissa kaukalossa alkoi olla melko ahdasta ja viimepäivinä K protestoikin kovasti kaukaloon joutumista. Eipä se auttanut kun hankkia viimein se istuin. Melkoinen homma olikin sen oikean istuimen valinta. Viikkojen ajan tutkin eri turvaistuimia, katsoin törmäystestejä (ahdistavia!) ja keskustelin muiden äitien kanssa. Lopulta meille kotiutui tämä:

IMG_8834.JPG

Eli HTS BeSafe Izi Combi. Tämä oli yksinkertaisesti ainut istuin joka vakuutti minut. Valintaan vaikutti vain ja ainoastaan istuimen turvallisuus -käyttömukavuuteen en suuremmin perehtynyt.


img8838h.jpg


Vaatimuksena oli ehdottomasti se, että istuimen sai asennettua selkä menosuuntaan. Yllätyin miten pieneksi tuo vaatimus rajasi valikoiman. Lastentarvikeliikkeessä todettiinkin, että kyseisten istuimien markkinat nyt ovat vain melko pinet -oikeastaan vain pohjoismaissa lapsi matkustaa selkä menosuuntaan.

img8835c.jpg

Käyttökokemuksia ei vielä kauheasti ole. Menee kyllä varmaan tovi ennenkuin istuimen käyttöön tottuu. Turvakaukalon käyttö kun oli vain niin helppoa! Tuntuu myös kummalta, että meillä on jo niin iso poika ettei kaukalossa enää mahdu matkustamaan. Niin se aika kuluu...

img8837g.jpg

Löytyykö muilta samaista istuinta? Mitä olette tykänneet?