Tee pieni ympäristöteko! Näin haastoi Serla minut ja minä otin haasteen vastaan! Hetken mietin mitä tavan tallaaja voisi ympäristönsä eteen tehdä? Hetken mietittyäni mieleeni nousi montakin pientä arkista asiaa jossa voisi petrata. Meidän kodissa yksi hyvin ajankohtainen asia on lämmitys. Kodissamme on suora sähkölämmitys joten olemme melkoisia sähkösyöppöjä. Varsinkin talviaikaan myös sähkölaskut hipovat pilviä ja kiristävät kukkaroa kummasti. Kodistamme löytyy myös varaava takka mutta aivan liian laiskasti tulee sitäkin lämmitettyä. Ns. hukkapuuta on varaston kulmille ilmestynyt vaikka kuinka taas viime aikoina ja huomattavasti fiksumpaa olisi poltella ahkerasti niillä sitä takkaa kuin lämmitellä asuntoa lattialämmityksellä.


IMG_3842.JPG


Asunnon ei tarvitse myöskään olla mikään tropiikki. Tiesitkö, että jo asteen lämpötilan tiputus säästää noin 5% lämmityiskuluissa? Lisäksi reissujen ajoiksi lämmitystä vähennetään. Pieniä arkisia mutta tärkeitä juttuja.

IMG_4184.JPG


Näitä pieniä arkisia tekoja tuli hetken mietittyäni montakin mieleeni. Mikä olisi sinun pieni ympäristötekosi? Serlan nettisivuilla tai Serla oravan facebook sivuilla voit kertoa oman pienen tekosi ympäristön eteen ja osallistua samalla arvontaan. Nyt haastan kaikki mukaan miettimään näitä pieniä mutta tärkeitä tekoja!