Suunnitelmia

Matkan lähestyessä on hyvä ruveta miettimään jo vähän mitä perillä haluaa tehdä ja nähdä. Tarkoitus on tällä kertaa ottaa loma ihan loman kannalta. Meille mieheni kanssa käy yleensä reissussa niin, että homma lähtee ihan lapasesta. Näkemistä ja tekemistä olisi aina niin paljon! Yleensä päivät tuleekin porhallettua täydellä teholla ja illalla kaadutaan väsyneinä (mutta onnellisina) sänkyyn. Nyt ainakin yritämme ottaa rauhallisemmin emmekä puukkaa päiviä täyteen ohjelmaa. Ihan löhöilyksi ei loman ole kuitenkaan tarkoitus muuttua -siksi juuri valitsimmekin näin mielenkiintoisen kohteen. Jos ei mitään muuta niin ainakin seuraavat jutut kuuluvat ”pakko nähdä” listalle.
Hagia Sofia
Hagia Sofia rakennettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 360. Tämä rakennus kuitenkin tuhoutui kuten sen seuraajakin. Kolmas kirkko vihittiin käyttöön vuonna 537. Hagia Sofia oli Itä-Rooman eli Bysantin valtakunnan pääkaupungin Konstantinopolin patriarkan kirkko. Näin olleen se oli myös itäisen kirkon keskus. Ottomaanit valloittivat Konstantinopolin vuonna 1453. He muuttivat kirkon moskeijaksi. Nykyään rakennus toimii museona.
gte.06.jpg
Sininen moskeija

Sininen moskeija eli Sulttaani Ahmedin moskeija on Turkin kansallismoskeija. Se on rakennettu vuosina 1609–1616 Ahmed I:n valtakaudella Jumalan lepyttämiseksi kehnon sotaonnen jälkeen. Moskeija on verhoiltu sinisillä laatoilla -siitä nimi sininen moskeija.

800px-Sultan_Ahmed_Mosque2.jpg
Grand Basaar

Istanbulin Suuri basaari on yksi maailman vanhimmista markkinapaikoista. Basaarialueelle on virrannut ostos- ja myyntimatkalaisia jo satojen vuosien ajan. Alueelta löytyy yli 4000 kauppaa.

Istanbul_Turkish-delight570.jpg

Kuvat lainattuja

Pia / Mansikkapaikasta Vasemmalle - -

2 kommenttia “Suunnitelmia

  1. ai juku, mun tekis ihan superpaljon mieli lähteä syysmatkalle! Toivottavasti teillä on superrr kiva matka ja muistakaa lomaillakin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *