Tässäpä lupaamani resepti. Itse tein puolitoistakertaisen taikinan ja sillä sai juuri ison pellillisen. Merisuolan kanssa pitää ensi kerralla olla maltillisempi tai jättää miltei kokonaan pois.
Focaccia
3 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä
n. 5 dl vehnäjauhoja
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä
n. 5 dl vehnäjauhoja
oreganoa maun mukaan
Pinnalle:
kirsikkatomaatteja puolittuina lohkoina
mozzarellapalloja
merisuolaa
Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola ja öljy, sekä jauhot. Lisää taikinaan oreganoa muan mukaan.
Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele jauhoja apuna käyttäen suoraan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
Halkaise kirsikkatomaatit, painele ne kohonneeseen taikinaan mozzarellapallojen kanssa.
Voitele leipä oliiviöljyllä, ripottele pinnalle suolaa.
Paista focacciaa 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes leipä on kauniin vaalean ruskea.
Kiitos!