Kulitsa
3 dl maitoa
3 munaa
20 g hiivaa
50 g voita
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa
1 dl korintteja
0,5 dl mantelia
sahramia
0,5 dl kardemummaa
600 g vehnäjauhoja
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää hiiva, sokeriin vatkatut munat, sahrami ja muut aineet. Leivotaan limpun muotooni ja kohotetaan, voidellaan munalla. Paista n. 20 minuuttia 200 asteessa.
Kuva lainattu
Aina täällä oppii jotain uutta. en ollu ikinä kuullutkaan moisesta kulitsasta….Toivoo ikkunat mettään päin kasvanut keke=)
Keke: Enemmän ortodoksiseen perinteeseen kuuluva kuten pashakin. Nykyään vain alkavat yleistymään ympäri suomea mikä on kiva 🙂 Tätä pitää ehdottomasti syödä pashan kaverina!