Lupasin tuoda suklaajuustokakun ohjeen tännekkin. Resepti on napattu suoraan Valion sivuilta. Helppo ja ihana herkku!
Valmistusaineet
Pohja
1 pak (175 g) Domino minttu -keksejä
50 g voita sulatettuna
Täyte
4 liivatelehteä
1 rkl kahvia
200 g taloussuklaata
1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa
Koristeluun suklaarouhetta tai -lastuja
hasselpähkinöitä tai cashewpähkinöitä paahdettuna
Valmistusohje
Aloita juustokakun valmistaminen murskaamalla keksi. Sekoita ne sen jälkeen voin kanssa. Levitä seos irtopohjavuokaan (Ø 18 cm) leivinpaperille. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahvitilkkaan.
Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Lisää liivate, sokerit ja viimeisenä vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.
Anna suklaa-juustokakun hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku suklaalastuilla tai -rouheella sekä karkeasti rouhituilla, uunissa tai pannulla paahdetuilla pähkinöillä.