Löysin karppaus.infon sivuilta reseptin jota vielä hieman muuntelin. Vaihdoin esimerkiksi alkuperäisen ohjeen herkkusienet pois (mies inhoaa) ja laitoin tilalle fetajuustoa sekä aurinkokuivattuja tomaatteja. Lisäksi lisäilin reiluisti mausteita kuten chiliä ja nestesavua. Itse välttelen turhia hiilareita kuten vaaleaa leipää, pastaa, riisiä ja perunaa. Meillä ateria koostuu yleensä lihasta ja kasviksista. Niinpä tämä resepti olikin oikein mainio.
”Texmex-lasagne” kesäkurpitsasta
400 g jauhelihaa
1 pss taco-mausteseosta
n. 100g fetajuustoa
n. 100g fetajuustoa
kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja
1 sipuli
loraus vettä tai kermaa
loraus vettä tai kermaa
2 pientäkesäkurpitsa
juustoraastetta
juustoraastetta
mausteita maun mukaan
Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli, lisää fetajuusto sekä pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Lisää taco-mausteseos sekä loraus vettä tai kermaa.
Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi juustohöylällä.
Lado kerroksittain vuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 1/2 tuntia tai kunnes juustoraaste saa vähän väriä.
Ei kaunista mutta herkullista.