Upea ilta Kukkolaforsenilla

Mietitkö minne suunnata lomalla tai ehkäpä olet järkkäämässä tyttöjeniltaa tai polttareita? Kannattaa silloin lukea tämä postaus ja tutustua Kukkolaforsen nimiseen paikkaan Haaparannassa. Meillä oli ilo Lounais-Lapin bloggareiden kanssa päästä tutustumaan tähän mahtavaan paikkaan viime viikolla. Kesällä kävin itseasiassa tutustumassa alueella toimivaan kalastusmuseoon ja ihailemassa upeita maisemia. Aiemman postauksen voit lukea täältä. 

 

kukkola%20kello.jpg

 

Kukkolaforsen sijaitsee noin 15km päässä Torniosta Ruotsin puolella. Tällainen vielä vähän huonosti paikkakuntaa tuntevakin löysi hyvin perille kun opasteet neuvovat Ikean kulmilta perille asti. Kukkolankosken upeissa maisemissa voi nauttia monenlaisista aktiviteeteista -ite tutustuin kesällä alueella toimivaan kalastusmuseoon mutta silloin minulla ei ollut vielä aavistustakaan miten paljon muutakin löytyy. Kukkolassa voit esimerkiksi majoittua, kokoustaa, saunoa tai esimerkiksi illallistaa kosken päällä!

 

kukkola%20ravintola.jpg

Aluella toimiva ravintola vaikutti ihanteelliselta juhlapaikalta esim. häitä varten. Isoista ikkunoista aukeaa näkymä joelle ja miljöö on tunnelmallinen. Toki muulloinkin täällä voi vierailla ja esimerkiksi myös Suomen puolen juhlapäivät on kivasti huomioitu. Itseä houkuttaisi kovasti lähteä esim vappubrunssille Kukkolaan. Lisää ravintolasta ja aukioloajoista voit lukea täältä.

 

kukkola%20siianhalstraus.jpg

 

Meidän bloggaajailtamme alkoi kuitenkin alueen vanhimmasta rakennuksesta -siianhalstrauskodasta. Pääsimme rentoutumaan tulen äärelle samalla kun yksi omistajista Johannah Spolander kertoi meille paikan historiasta sekä paistoi meille samalla purtavaa -muurikkaleipiä. Lämpimät leivät muurikalla -tämä pitää muistaa kesällä mökillä!

 

kukkola%20kota.jpg

Lämmintä kotitekoista glögiä -nams!

 

Tämän jälkeen suuntasimme saunamuseoon. Samassa yhteydessä sijaitsi takkahuone jossa vietimme bloggareiden kanssa iltaa hyvän ruuan merkeissä.

 

kukkola%20saunamuseo.jpg

Elämän kiertokulku -entisaikaan synnyttiin saunassa, suuret päätökset tehtiin saunassa ja vainajat valmisteltiin viimeiselle matkalleen saunassa.

 

kukkola%20sa.jpg

kukkola%20saunatupa.jpg

kukkola%20lahjat.jpg

kukkola%20ruoka.jpg

 

Mutta ennen ruokailua vielä vähän hemmottelua! Minusta maisemien lisäksi ihan paras juttu Kukkolaforsenilla ovat saunat. Alueelta löytyy lukuisia erillaisia saunoja mm. savusauna, vip-sauna ja iso kyläsauna johon me suuntasimme. Ihan mahtava idea on varata sauna täältä ja lähteä porukan kanssa nauttimaan rentouttavasta illasta. Saunoista löydät lisää infoa täältä.

 

kukkola%20tynnyrisauna.jpg

 

Saunassa pääsimme rentoutumaan saunajoogan ja saunaspan merkeissä. Ensin joogaa ja sitten hoidettiin jalat ja kasvot pehmeiksi luonnonmukaisin tuottein mm. kaura+kahvi sekoituksella.

 

kukkola%20saunajoogassa.jpg

Kuva Kukkolaforsen

 

kukkola%20saunaspassa.jpg

kuva Kukkolaforsen

Loppuilta sujui mukavasti blogisisarten kanssa ruuasta nauttien, välillä saunoen ja paljussa lilluen. Eihän sitä meinannut kotiin malttaa lähteäkkään. Kiitos ihanasta illasta Kukkolaforsenin väelle ja ihanille bloggarikamuilleni. Tämän avulla taas jaksaa arkea. Iso suositus Kukkolaforsenille täältä! Kannattaa kurkata nettisivut ja tutustua mitä kaikkea aktiviteettia alue tarjoaa.

 

Yhteistyössä Kukkolaforsen

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *