Kalkkimaali

Olohuoneen seinät maalattiin kalkkimaalilla. Pitkään olikin jo poltellut päästä kyseistä maalia kokeilamaan. Sävyksi valitsin sävyn nimeltä concrete. Pohjalla oli vähän sinertävä vaaleanharmaa maali ja jollain sabluunalla tehty maalattu teksti. Teksin kävin läpi hiekkapaperin kanssa ja sain aika hyvin katoamaan joten toisin kuin ajattelimme seinää ei tarvinnutkaan pohjamaalata. Kahden olohuoneen seinän maalaamiseen meni kaksi pussia maalia -seinät maalattiin kahteen kertaan tällä määrällä.

maalausta.jpg

Maalipussi sekoitetiin sankossa 1,7 l vettä ja sekoitettiin hyvin. Yksi vispilä piti hommaan uhrata -muuten olisi jäänyt paukkuja. Maali on aika vetistä joten lattia pitää suojata tosi hyvin. Jokainen siveltimenveto tulee näkyviin joten kannattaa vähän miettiä miten maalia seinään vetelee. Maalausvaiheessa seinä oli aika villi -ei kannata kuitenkaan säikähtää -lopputuloksen näkee vasta maalin kuivuttua.

kalkkimaali%20concrete.jpg

Tässä näkyy hauskasti ero. Toinen seinä vähän kuivahtanut ja toinen juuuri maalattu.

 

kalkkimaali%20ero.jpg

Ja sitten lopputulos. Sävy on todella kaunis ja pinta ihanan elävä ja kodikas. Kalseisiin seiniin saatiin todellakin eloa tällä!

 

kalkkimaali%20olohuone.jpg

 

Pia / Mansikkapaikasta Vasemmalle - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *