Kanna lastasi

 

Olen kuullut erään sanonnan “kanna lastasi ensimmäiset kaksi vuotta tai kanna loppuelämä”. Siinä se kiteytyy omakin ajatusmaailma hyvin. Lapsen tulee saada paljon syliä ja rakkautta kasvaakseen vahvaksi aikuiseksi. Meidän perheessä se pitkälti tarkoittaakin jatkuvaa kantamista. Jos aiemmin kirjoitin siitä miten erillaisia raskaudet olivat niin erillaisia ovat lapsetkin. K viihtyi itsekseenkin eikä ollut mitenkään hm..sylivauva jos näin voi sanoa. H taas on ehkä vähän perinteisempi pikkuvauva ja yleensä kelpaa vain syli. K:n kärsiessä pienenä vatsavaivoista kuulin, että kantoliina/reppu voisi helpottaa vatsaoireita. Niinpä hankin Manducan. K ei siinä kuitenkaa kovin hyvin viihtynyt ja kantoura jäi siltä kertaa lyhyeksi. Nyt H:lla manduca on ollut kovassa käytössä. Varsinkin kun vaunut ovat H:n mielestä suht vastenmieliset kapineet niin jollain avuilla on ulos päästävä. Nyt kun tosiaan kantamista tulee enemmän olen kaipaillut myös hieman köykäisempää kantovälinettä. Lisäksi kantoliinaryhmään fb:ssä liittyminen ei vähentänyt innostusta.  Jollyroomilla ilmeisesti luettiin ajatukseni sillä yhteistyössä heidän kanssaan meille kotiutui Babylonia Tricot-Slen liina. Liina on joustavaa luomupuuvillaa ja sillä voi kantaa niin vastasyntynyttä kuin isompaa lasta 15kg asti. Liinavalikoiman löydät täältä.

 

 

Liina on siitä mukava, että se on Manducaa huomattavasti keveämpi ja vauvan saa siinä vielä lähemmäksi itseään. Varsinkin ensimmäisinä viikkoina liinassa on helppo olla ihokontaktissa. Reppuihin verrattuna liinan käyttöä joutuu kyllä opettelemaan enemmän -ainakin minusta. Jollyroomin sivuilta löytyy linkki videoihin kuinka sidonnat oikeaoppisesti tehdään. Videon voit kurkata täältä. Itselle myös facebookin kantoliinaryhmästä on ollut valtavasti apua. Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin kyllä sanoa, ettei harjoittelua kannata aloittaa kiireessä ja kiukkuisen vauvan kera. Kannattaa harjoitella ensin ihan rauhassa. Minähän totesin, että helpolta näyttää! Noh..ei se rakettitiedettä ole mutta pientä harjoittelua vaatii. Nyt sitten hallussa on sentään yksi helppo sidonta ja nykyään päästään menemään liinankin kanssa.  Talven tullen luulen kyllä, että kantaminen tulee tapahtumaan enää kotona. Itse en liukkaille uskalla vauva sylissä lähteä -sen verran monta kertaa olen elämäni aikana pyrstölleen lentänyt. Toivotaan siis, että pikkuhiljaa meidän vaunuilutkin lähtisivät sujumaan. Vielä kuitenkin hetken ehtii ulkoilemaan vauva liinassa ja talvella vaupautetaan käsiä kotitöihin tämän avulla.

 

Yhteistyössä Jollyroomin kanssa

 

 

 

 

Pia / Mansikkapaikasta Vasemmalle - -

Kanna lastasi” kommentit

  1. Kumpaakin lastani olen kantanut liinassa. Tosin en ihan kaksivuotiaan sitten. Muistaakseni reilun vuoden iässä alkoivat olla sen verran pitkiä että ei löytynyt oikein luontevaa paikkaa jaloille ?. Reppusysteemeille en lämmennyt. Erilaisia liinoja oli useampikin. Suihkuliina oli ehdottomasti hyvä hankinta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *