Vauva 8kk

H on ylittänyt jo 8kk rajapyykin ja tässä kuussa tulee  9kk täyteen. Missäs mennään?

 

H on edelleen keskikäyrän tyttö. Tasaisesti kasvetaan käyrällä -pituutta nyt reilu 71cm ja painoa 8700g. Hampaita on kaksi pientä nököä -ensimmäinen puhkesi 7kk iässä kuten veljelläänkin. H on liikkunut pari viikoa ryömien -tämän taidon hän oppi päivälleen saman ikäisenä kun K. Eli kyllä näillä sisaruksilla yhteistäkin on. Äitiä paidasta repien päästään jo ylös ja maailmaa tutkitaan paljon jo tukea vasten seisten. Tuettuna otetaan myös haparoivia askelia. K on tytön suuri suosikki ja tunne tuntuu olevan molemminpuolista.

Ruokaa menee tolkuttomat määrät -välillä tuntuu, että meillä asuu teinipoika kun ruokamääriä katsoo. Sanoja tapaillaan ja yritetään matkia. Parin viikon ajan H sanoi äiti tai ätä -nyt harmillisesti tätä on kuulunut harvemmin. Yöt menivät hulinaksi noin 4kk iässä ja sitä jatkui tuonne 8kk asti. Nyt tilanne näyttäisi helpottavan ja viikon päivät on nukuttu paremmin. Edelleen nukutaan äidin kainalossa ja pinnasänky on inha. Päiväunet nukutaan ulkona rattaissa (jota pienenenä vihattiin!). Päiväunia mahtuu päivään vielä kolmet vaikka välillä yritetään siirtyä kaksiin -yleensä huonolla menestyksellä. Päivisin H on perus tyytyväinen tyttö kunhan ruokaa lapetaan tarpeeksi suuhun ja jaksetaan viihdyttää-naurua ja puhetta tulee nykyään paljon enemmän. Temperamenttia silti löytyy enemmän kuin pienestä kylästä. Jos joku ei suju kuten arvoisa neiti haluaisi saa siitä kuulla kaikki -naapuritkin. Pakko on ollut myöntää, että todella tulisieluinen tapaus!

Sähäkkyytensä lisäksi H on seurallinen, utelias ja touhukas tapaus. Nyt kun liikutaan niin perään saa katsoa! Onnellinen neiti on kun saa (toki äidin helmoista) katsella uusia ihmisiä ja paikkoja -kotinurkat käyvät helposti tylsäksi! Sellainen tämä meidän Muori Pippuri.

Pia / Mansikkapaikasta Vasemmalle - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *