Kaapin maalaus kalkkimaalilla

Meillä oli edellisten asukkaiden jättämä mäntykaappi apukeittiössä. Väri oli omaan silmään ruma ja vanhahtava mutta itse kaappi sisuksineen oikein toimiva ja soppeli tuohon tilaan. Pieni kodinhoitohuoneemme sijaitsee vieressä (peilistä heijastuukin ovi) ja näin vaatteet on kätevä siirtää kuivurista suoraan kaappiin. Lisäksi makuuhuone ja kylpyhuone löytyvät tuosta vierestä.

Kaappi siis sai jäädä ja se toimii minun ja miehen vaatekaappina. Värille vain halusin tehdä jotain. Hetken mietittyäni päätin kokeilla kalkkimaalilla maalausta. Maalaus oli helppoa kuten luvattiin ja myrkyttömyys plussaa -tätä maalattiin taas pitkälti päikkäriaikaan ja maalin käry olisi ollut aika Nou nou.

Sävyksi valitsin sävyn soft sand. Jälkeenpäin mietin, että vaaleanharmaa olisi saattanut olla parempi mutta näillä mennään. Nupit oli tarkoitus vaihtaa mutta se ei onnistunut -oviin on rakennettu lukitus mekanismi joten tavallinen nuppi ei käy. Lopulta päädyin maalaamaan nupit mustalla kalkkimaalilla. Maalia tarvitsi kaksi kerrosta ja paikoin kolmannen. Ensimmäisen kerroksen jälkeen olin kauhuissani mutta onneksi toisen kerroksen jälkeen lopputulos oli jo aivan erillainen.

Pia / Mansikkapaikasta Vasemmalle - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *