Jalat kesäkuntoon!

jalkahoito.jpg

 

Ennen reissua piti jalat saada kesäkuntoon. Pidän itse naisporukoille spa-iltoja jossa hoidetaan jalat mutta omat jalat jäävät valitettavan usein hoitamatta. Oli siis aika tarttua tuumasta toimeen. Ilalla K:n mentyä nukkumaan oli hyvää aikaa satsata vähän itseensä. Vatiin vettä ja pyyhe viereen.

 

k%C3%A4sisetti.jpg

Jalat voi hoitaa Marykayn käsisetillä samaan tapaan kun kädetkin hoidettaisiin. Ensimmäisinä jalkoihin laitetaan ns. suojavoiteeksi paksua mehiläisvahavoidetta.

 

mehil%C3%A4isvaha.jpg

 

Tämän jälkeen hierotaan jalat kauttaaltaan kuorinnalla. Alla oleva mehiläisvaha estää sen, ettei kuorinta aiheuta lisää kovettumia. Sitten huutomaan jalat vatiin. Vähän aikaa niitä voi liotellakin ja rentoutua mutta tätä en suosittele tekemään usein -jalkoja ei ole hyvä hauduttaa vedessä.

 

kuorinta.jpg

 

Sitten kuivataan jalat -varpaiden välit pitää kuivata varsinkin hyvin! Useimmilla meistä on tietämättämme haavaumia varpaissa juurikin siksi, että kuivaus unohtuu. Lopuksi jalkoihin hierotaan nopeasti imeytyvää käsivoidetta. Jos jaloissa on ongelmaksi asti kuivuutta tai kovettumia niin mehiläisvahaa voi laittaa myös yöksi jalkoihin ja sukat päälle -aamulla on pehmoiset jalat!

 

lakat.jpg

Sitten varpaisiin kevään uutuuslakka -nyt kelpaa!

 

Pia / Mansikkapaikasta Vasemmalle - -

Jalat kesäkuntoon!” kommentit

  1. Vitsit, en ole lainkaan tajunnut, että noitahan voisi käyttää jalkoihinkin! Kiitos vinkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *